Nazomerborrel bij De Beemgaard

8 oktober 2024

Het weer speelde best wel mee. Voor een borrel buiten was het net te fris maar binnen was het knus en gezellig en goed verzorgd. Van Leonore van Beem, oprichtster en eigenaresse, kregen we een rondleiding door de moestuin en een goede presentatie van de afgelopen 2 jaar. 

Leonore is opgegroeid op Hoeve Ruimzicht. Toen de boerderij niet meer actief gebruikt werd, is zij gaan nadenken over een andere invulling van de boerderij en is zij uitgekomen op een zorgboerderij. De schuur van de boerderij is authentiek gebleven maar ook aangepast naar de huidige maatstaven. 

Op de zorgboerderij wordt dagbesteding gegeven aan mensen met dementie, psychische klachten en niet aangeboren hersenletsel. Voor deze mensen is het lastig om mee te draaien met de vaak snelle maatschappij. Hen wordt begeleiding en een dagactiviteit geboden. In een vertrouwde omgeving wordt gestimuleerd om lichte werkzaamheden op te pakken in een groene omgeving. Waar ook zij kunnen genieten van het buiten zijn, het boerderijleven, een zinvolle dagbesteding zonder nadruk te leggen op hun beperking maar te focussen op de vaardigheden die wel goed gaan.

Zorgboerderij De Beemgaard voldoet aan het kwaliteitskeurmerk "Kwaliteit Laat Je Zien". Landzijde en de Federatie Landbouw en Zorg werken met dit keurmerk. De Beemgaard heeft dit keurmerk behaald en zij zijn enorm trots dat zij het keurmerk mogen dragen.

In de schuur hangt "Wie goed doet, goed ontmoet". En met die kreet in ons achterhoofd willen we Leonore en haar team nogmaals bedanken voor de fijne, gezellige en goed verzorgde nazomerborrel. Het was leuk en leerzaam om een kijkje in de keuken van De Beemgaard te mogen nemen. 

Voor 2024 staan er geen events meer op de agenda. Ons volgende event is op 13 januari 2025, onze Nieuwjaarsborrel. Save the date! Meer informatie hierover volgt spoedig.